top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
Yazarın fotoğrafıLitera

Editörlük Zor Zanaat

Cansu Canseven'in hazırladığı Editörlük Zor Zanaat adlı kitapta, bu kez söz editörlerin.



Editörlük Zor Zanaat’ın öznesi editör olduğu için biz bolca editörlüğü, editörlerin sorunlarını konuştuk. Özneler değişir, sorunlar pek değişmez bu sektörde. Tam da bu sebeple farklı özneleri de konuşmak gerekiyor. Biz fitili “editör” üzerinden ateşleyelim, devamında başka fitiller ateşlenir, en nihayetinde belki yayıncılığa bir meşale yakarız, belli mi olur?


Selahattin Özpalabıyıklar · Cem Akaş · Tanıl Bora · Sevengül Sönmez · Murat Yalçın · Savaş Kılıç · Nazlı Berivan Ak · Cem Alpan · Semih Gümüş · Ayşegül Utku Günaydın · Mustafa Çevikdoğan


Cansu Canseven Efeler

Marmara Üniversitesi İngilizce Mütercim Tercümanlık Bölümü’nde lisansını, Boğaziçi Üniversitesi Yazılı Çeviri bölümünde yüksek lisansını tamamladı. Bu derecesini edebiyattaki chick-lit türünün Türk edebiyatı dizgesine çeviri ve/veya yeniden yazımlar aracılığıyla girişini incelediği teziyle aldı. Boğaziçi Üniversitesi’nde üç yıl araştırma görevlisi olarak çalıştıktan sonra 2015 ile 2021 yılları arasında AnatoliaLit Telif Hakları Ajansı’nda edebiyat ajanı olarak çalıştı. 2016-2021 yılları arasında Boğaziçi Üniversitesi’nde Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde ikinci yüksek lisansını Türk edebiyatındaki kurmaca çevirmenleri iktidar dinamikleri üzerinden yakın okumalar yaparak incelediği teziyle tamamladı. Bugüne kadar Taraf, haberturk.com, HT English, Milliyet Sanat, Milliyet Kitap ve Çevirmenin Notu gibi platformlarda da çalışan Canseven, çeviri ve çevirmen ekseninde hazırladığı söyleşilerine kitap-lık dergisinde devam etmektedir. Haziran 2021 itibarıyla Ayrıntı Yayınları’nın yeni markası Düşbaz Kitaplar’ın yayın yönetmenliğini üstlenmiştir ve Boğaziçi Üniversitesi Çeviribilim Bölümü’nde doktora eğitimi almaktadır.


EDİTÖRLÜK ZOR ZANAAT

Hazırlayan: Cansu Canseven

Notos Kitap, 2024

Editör: Tuğba Eriş

336 s.

Comments


bottom of page