top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

Ezra Pound ve Kantolar

Yapı Kredi Yayınları’nın edebiyat dergisi kitap-lık’ın yeni sayısı çıktı. 234. sayının kapak konusu “Ezra Pound ve Kantolar”. Kantolar çevirmeni Efe Murad ile Gonca Özmen’in yaptığı kapsamlı görüşmede Ezra Pound’u çevreleyen kültürel, ideolojik ve estetik alan ve onun Türkiye’de alımlanma biçimi üstüne duruluyor.



Mavi Yol kitabıyla bilinen İskoç yazar Kenneth White’ın “Geopoetika”sını, entelektüel göçebeliğin çerçevesini ve biçimlerini çevirmen Ömer Bozkurt yazdı. Eylül yazarı Mehmet Rauf’un Halâs adlı romanı ve Gelincik mecmuasındaki yayınlarından dolayı başına gelenleri, Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal’in kararnamesiyle kurtuluşunu belgelerle ortaya koyan Hulusi Özbay’ın yazısı da derginin dikkat çeken sayfalarından.


Haydar Ergülen, Max Bense, İzzet Göldeli, Metin Celâl, Gürgenç Korkmazel, Ali Özgür Özkarcı, Serhat Uyurkulak, Ayşe Görkem Kozanoğlu şiirleri; Necati Mert, Kaya Genç, Şebnem Balevi, Gökhan Yılmaz, Ayça Erkol, Neşe Koçak, Orhan Çatma öyküleri; Mehmet Ergüven, Gürsel Korat, Erendiz Atasü yazılarının yanı sıra Necmettin Turinay ve Süreyyya Evren ile söyleşiler kitap-lık dergisinin 234. sayısında.

kitap-lık 31 yıldır iyi edebiyatın adresi.



Kitap-lık 234 / Temmuz – Ağustos 2024

Yapıkredi Yayınları

Editör: Murat Yalçın

160 s.

bottom of page