top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
Yazarın fotoğrafıLitera

Gizli Akıntılar ve Düzen Ordusu

Parşömen Fanzin ve Oggito ve gibi mecralardan öykülerini bildiğimiz Aysun Doğan Terzi’nin ilk öykü kitabı, Gizli Akıntılar ve Düzen Ordusu okuruyla buluştu.



Gizli Akıntılar ve Düzen Ordusu ‘ndan

“Yıldıza bak, küçücük görünüyoruzdur ona. Bakıyorum. O da bize küçücük görünüyor, yani birbirimize eşit mesafedeyiz. Kahkahası asma köprüde bir kuş çınlaması gibi yankılandığı an düşündüm, o, varlığına inanmadığım yaratıcıdan gelen özel bir hediyeydi. Hem sonsuzdu hem sonlu. İçim içime sığmazken bir yandan gideceğini biliyor olmanın sızısı düştü içime. Yıldıza baktım tekrar, ışıklı tarihi konaklara, altımızda yılan gibi incecik kıvrılan suya. Termosumu çıkardım, ikimizi birer kahve doldurdum. Kahvesinden bir yudum aldı. Bu anın ikimiz için de unutulmaz olduğunu biliyordum. Nereye gitse beni içinde götürecekti. Nereye baksam onu bulacaktım.”


Aysun Doğan Terzi, Gizli Akıntılar ve Düzen Ordusu’nda, sıradan hayatlara sahip insanların, derinlerde taşıdıkları hayati yaralardan yola çıkarak, karakterlerin içine doğdukları evlerde ve yaşadıkları toplumda maruz kaldıkları aile içi şiddetin, toplumsal baskının, istismarın, yok sayılmanın, yoksulluğun ve savrulmaların izlerini sürüyor… Kitapta yer alan öyküler, zorluklara rağmen sadece var olmanın bilinciyle hayata tutunmaya çalışan, tıpkı Ouroboros gibi kendi döngüsünde yaşamaya devam eden insanların çetrefilli dünyalarını yansıtıyor.


Aysun Doğan Terzi, karakterlerinin içsel çatışmalarını ve toplumsal dinamikleri ustalıkla harmanlayarak, okuyucularını derin bir yolculuğa çıkarıyor. Her bir öykü, sıradan hayatların ardındaki karmaşık duygusal yapıları ve yaşanan travmaların etkilerini gözler önüne seriyor. Gizli Akıntılar ve Düzen Ordusu, yalnızca bir öykü kitabı değil; insan ruhunun derinliklerine inen, sosyal adalet ve insan hakları üzerine düşündüren bir yapıt niteliğinde. Her bir öykü, okuyucuyu kendine çekerken, aynı zamanda toplumsal meseleler üzerine sorgulamalar yapmaya teşvik ediyor. Yazar bu eserle, edebiyatın gücünü kullanarak, görünmeyen yaraları açığa çıkarıyor ve insanın dayanıklılığı üzerine derin bir bakış sunuyor.


GİZLİ AKINTILAR VE DÜZEN ORDUSU

Aysun Doğan Terzi

Mahal Edebiyat Yayınları, 2024

Tür: Öykü

72 s.

コメント


bottom of page