top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
Yazarın fotoğrafıLitera

Milliyet Sanat dergisinin Ekim 2023 sayısı çıktı!

Bülent Erkmen imzalı kapağıyla dikkat çeken yeni sayının “Yüz’ümüz Cumhuriyet” dosyasında, sanatın farklı dalları üzerine Beral Madra, Prof. Ahu Antmen, Burçak Evren, Doç. Dr. Zeynep Uysal, Seçkin Selvi ve Yiğit Sertdemir, Meriç Sümen ve Yekta Kara gibi önemli isimlerle röportajlar yer alıyor.


Ayrıca Muhsin Ertuğrul, Türk müzik reformu, Türkiye’nin popüler müzik tarihi, Atatürk’ün özel kütüphanesi, asırlık yayınlar ve koruyamadığımız tiyatro mekânlarının tarihi üzerine kapsamlı yazılar da Ekim 2023 sayısında okurları bekliyor.

Ekim 2023 sayısının “Yüz’ümüz Cumhuriyet” dosyasında düzenlediği sergilerle Türk çağdaş sanatının gelişimine büyük katkı sağlayan küratör Beral Madra, Türkiye’de çağdaş sanatın modernizm, postmodernizm, küreselleşme ve estetik süreçleri üzerine konuşuyor. Akademisyen ve sanat eleştirmeni Prof. Ahu Antmen’in, bedenin kimlik etrafındaki kültürel örüntülerini ele aldığı, alanında bir başucu kitabı kabul edilen Kimlikli Bedenler: Sanat, Kimlik, Cinsiyet üzerine bir röportaj verdiği sayıda, sinema tarihçisi Burçak Evren, 1923’ten günümüze ülkemizde sinemanın gelişimini ve Cumhuriyet’in yedinci sanata etkilerini, kazandırdıklarını anlatıyor.


Boğaziçi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden Doç. Dr. Zeynep Uysal ile Cumhuriyet’in 100 yılında edebiyatın yolculuğu üzerine bir söyleşi gerçekleştirdiği Ekim 2023 sayısında; iki önemli tiyatro emekçisi Seçkin Selvi ve Yiğit Sertdemir aralarındaki 40 yıllık farkla Cumhuriyet’in tiyatromuz üzerindeki dönüştürücü etkisini ele alıyorlar. Bolşoy’da sahneye çıkan ilk Türk balerin, Devlet Opera ve Balesi'nin ilk kadın genel müdürü, koreograf Meriç Sümen ve solist sanatçı, rejisör, dramaturg, sahne yönetmeni Yekta Kara ise Cumhuriyet ülküsünün opera ve bale sanatına etkileri üzerine bir söyleşiye imza atıyorlar.


Farklı sanat dallarının ele alındığı dosyaya özel yazılarda ise Muhsin Ertuğrul’un hem tiyatro hem de sinema hayatı; Türk müzik reformunun gelişimi; Türkiye’nin popüler müzik tarihi; Atatürk’ün Anıtkabir ile Çankaya’daki özel kütüphanesinde korunan 4 bin 200’ü aşkın kitabı; Cumhuriyet ile yaşıt yayınlar ve Tepebaşı Tiyatrosu’ndan İkinciKat’a, Taksim Sahnesi'nden D22'ye koruyamadığımız tiyatro mekânlarının tarihi üzerine içerikler yer alıyor.

コメント


bottom of page