top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
Yazarın fotoğrafıLitera

Bir sonraki yıl kim olacaksın?

Amazon editörlerinin seçtiği, yılın en iyi 20 kitabından biri, Oona`nın Zamansız Hayatı, Türkçede.



 

Her yeni yıl beraberinde yeni umutlar getirir ancak 1982`nin yeni yıl arifesinde 18 yaşındaki Oona Lockhart`ın hissettiği şey sıradan bir heyecan değildir. Ekonomi okumak için Londra`ya mı gitmeli, yoksa Brooklyn`de kalıp erkek arkadaşıyla birlikte müziğe olan tutkusunun peşine mi düşmelidir?


Yeni yıl için geri sayım başlarken, Oona bilincini yitirir; uyandığındaysa bir sonraki yılın ilk gününe uyanmamıştır. Bunun yerine kendini otuz iki yıl sonrasında, 51 yaşındaki bedeninde bulur. Her yeni yılda rasgele bir zamana atlayacağını öğrenen Oona, geçmişi ve geleceğiyle yüzleşip zamansız bir hayat sürerken her defasında hayatını yeniden keşfetmek zorundadır.

Artık geleceğe dair plan yaparken yalnızca 365 günü hesaplaması gerekiyordur. Bir sonraki yıl kaç yaşında uyanacaktır? Daha da önemlisi kim olacaktır?


Margarita Montimore, The Dollhouse Academy, Asleep from Day, Acts of Violet ve bir USA Today çok satanı ve Good Morning America Kitap Kulübü seçimi olan Oona Out of Order kitaplarının yazarıdır.


Emerson College'dan Yaratıcı Yazarlık dalında BFA derecesi alan Margarita, yazarlık hayaline tam zamanlı olarak odaklanmadan önce on yılı aşkın bir süre yayıncılık ve sosyal medya alanlarında çalıştı. Sovyet Ukrayna'sında doğup Brooklyn'de büyüyen Margarita, halen New Jersey'de kocası ve köpeğiyle birlikte yaşamaktadır.

 


OONA'NIN ZAMANSIZ HAYATI

Margarita Montimore

Epsilon Yayınevi, 2024

Çeviri: Kübra Tekneci

Editör: Kemal Tokgöz

Türü: Kurgu/Bilimkurgu

407 s.

Commenti


bottom of page