Tanrıçanın eşsiz kızlarına yazılmış bir kitap
Zeynep Tütüncü Güngör, Felis Kohen’in ikinci kitabı “Şamanın Kadın Çemberi” üzerine yazdı: Kohen, kitapta bahsettiği çemberi korkusuzca bir şeylerin üzerine yürümek, deriyi soymak ve çıplak kalmak olarak tarif ediyor."
Zeynep Tütüncü Güngör
Spiritüel rehber, kılavuz ve yazar Felis Kohen’in ikinci kitabı “Şamanın Kadın Çemberi”, Destek Yayınları’ndan çıkarak raflardaki yerini aldı. İlk kitabı olan “Şamanın Yaşam Çemberi”nde Kabala ve Şamanizm öğretilerindeki deneyimlerini gün yüzüne çıkararak beğeni toplayan Kohen, bu defa kadınların hayatında Şamanizm ritüelleri ile bambaşka bir pencereyi aralıyor.
Felis Kohen, Şamanın Kadın Çemberi’ni tacize, tecavüze uğramış, darp edilmiş, kırılmış, sindirilmiş, sesi kısılmış, her şeye rağmen meşalesini, ilmini, ışığını, çığlığını sonsuzluğa kadar korumuş tanrıçanın eşsiz kızlarına ithaf ediyor. Kitabın hemen başında okuyucularını QR kod ile meditasyonlarına eşlik etmesi için özel bir müzik listesine de yönlendiren Kohen; etkileşimli, anlayışlı ve rahatlatıcı bir okuma deneyimi sunuyor. Kohen, kadınların acılarını özgürleştirmeyi, onları güçlendirmeyi, genetik aktarılan tüm soylardan gelen negatif duygulardan uzaklaştırmayı, çıkış yolları göstermeyi ve özgür kılmayı amaçlayan bir yol haritası çiziyor bu kitapta.
Kitap boyunca ana tanrıça ve onun suretleri olan tanrıçalarla birlikte yürüyoruz. Sheila Na Gig’ten, Venüs’e, İnanna’dan Hestia’ya, İsis’ten Sekhmet’e kadar daha birçok tanrıçayı yanımızda hissedip; çember çağrılarına kulak verip ışığımızı parlatacak ve yaralarımızı saracağız. Kohen, kitapta bahsettiği çemberi korkusuzca bir şeylerin üzerine yürümek, deriyi soymak ve çıplak kalmak olarak tarif ediyor. Aslında bu çember, huzuru değil daha çok acıyı doğurmayı, böylelikle öz benliğe ulaşmayı vadediyor. Yazarın kurucusu olduğu Urban Priestess Institution ile ortaya çıkmış bir kavram olan kadın çemberi, pek çok kadını bir araya getiren ve onu ilahi dişille buluşturmayı amaçlayan bir geçiş töreni ifadesi olarak kullanılıyor. Çoğumuz farkında olmadan gündelik yaşamda da bu yolculuğu deneyimliyoruz. Çember, farklı topluluklarda ve kültürlerde var olan kadınların bir araya gelme ve birbirlerine destek olma geleneklerinin bir yansıması aslında. Bu geleneğin kökeninin tarihte çok eski zamanlara kadar uzandığını kitapta okuyoruz.
Toplumsal beklentiler ve roller nedeniyle duygularını ifade etme konusunda baskı altında olan kadınların hayatın her alanında yaşadığı sorunların çözümü noktasında tanrıçaların öğretileriyle şifalanmasını sağlayan ritüeller sunan kitap, kadın dayanışmasının altını çiziyor. Kendimize ve diğer kadınlara saygı göstermenin, destek olmanın hayati önemini vurguluyor. Bedenimizin derinliklerinde bir yolculuğa çıktığımız bu kitapta aslında tüm duyguların beden üzerinde nasıl bir etkiye sahip olduğunu da yakından göreceğiz. Kaybettiğimiz gücü yeniden toplayabileceğimiz, konuşamadıklarımızı haykırabileceğimiz, kaybetmeyi göze alamadıklarımızdan vazgeçebileceğimiz, kalıplarımızı kıracağımız, yüklerimizden arınacağımız, cinsel benliğimizi keşfedeceğimiz birçok uygulama bulunuyor Şamanın Kadın Çemberi’nde. Dişil enerjinin gücünü keşfedeceğimiz Şamanın Kadın Çemberi, bir kitap olmanın ötesinde aktif uygulamalar, ritüeller ve meditasyonlar ile okuyucularını sarıp sarmalıyor, hayatlarına kolaylık sağlamayı hedefliyor. Felis Kohen, bizden önceki kadınların mirasını içimizde taşıdığımıza değiniyor bu kitapta. Aslında her bir kadın, kolektifin bir parçası…
Bazen yeniden gülebilmek için acıya iyice batmamız gerekir. Karanlığın en derin noktasına ulaşmaktan korkmamalı, siyahın aynı zamanda güvende olmak anlamına geldiğini bilmeliyiz. Yaşamın her alanında farklı evrelerden geçebilir, bazı durumlarla başa çıkmakta zorlanabiliriz. Şamanın Kadın Çemberi’nde tanıştığımız tanrıçalar sayesinde kendi varoluşumuzun gizem merdivenlerini adım adım inerken aynı zamanda yükseliyoruz. Kim bilir, belki de her bir tanrıça, her bir yaşanmışlık, her bir mitoloji aslında bizim hikâyemizdir…
ŞAMANIN KADIN ÇEMBERİ
Felis Kohen
Destek Yayınları, 2024
Tür: Kişisel Gelişim
288 s.
Kommentare