top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

Senin cahilliğin benim yaşamımı etkiliyor

Bilim insanı Prof. Dr. Celâl Şengör’ün doyurucu yanıtlarıyla biyografisini oluştururken özellikle gençlere bir bakış açısı kazandırmayı hedefleyen, gazeteci, editör Damla Karakuş’un hazırladığı nehir söyleşi Senin Cahilliğin Benim Yaşamımı Etkiliyor, raflardaki yerini aldı.

Bu kitap bir nehir söyleşi, ancak ne tek başına jeolojiyi ne de Celâl Şengör’ün biyografisini anlatıyor. Şengör’ün biyografisinden yola çıkarak gençlere, özellikle bilim konusunda çalışmak isteyen gençlere bir vizyon sunuyor. Bunun içindir ki bu söyleşi kronolojik bir şekilde ilerlemek yerine bilimden edebiyata, sinemadan siyasete geniş bir yelpazede sevgili Şengör’ün bakış açısını ve hayatı yorumlama biçimini içeriyor. Kitabın kapağını kapattığınızda çok fazla yeni şey öğrenip alanında başarılı olmuş ve kendi şansını kendisi yaratmış birçok isimle tanışacaksınız.


Mustafa Kemal Atatürk, Karl Popper, Johannes Kepler, Isaac Newton, Albert Einstein, Eduard Suess… İsim listesi uzar gider. Ancak şanslıyız ki onlardan aldığı meşaleyi yarınlara taşıyan, çağımızın en önemli bilim insanlarından Celâl Şengör’le aynı coğrafyada ve aynı dönemde yaşıyoruz. Bu sebeple de bize düşen, onun sözlerine kulak vermek, tecrübelerinden yararlanmak ve yöntemlerini örnek almak olmalıdır.


SENİN CAHİLLİĞİN BENİM YAŞAMIMI ETKİLİYOR

Söyleşi: Damla Karakuş

Masa Kitap, 2023

Tür: Söyleşi

260 s.

Comments


bottom of page