Suçüstü, yedinci sayısıyla yayında
İki ayda bir online olarak yayın yapan SUÇÜSTÜ Dergisi, 2025’in ilk gününde yedinci sayısıyla okuyucularla buluştu.
Derginin yeni sayısında “Yeni Kitap Sohbetleri” köşesinde 2024’te yayımlanan Cinayet Köy romanıyla Halis Koç konuk olurken; Doğan Kitap editörü ve yayın koordinatörü Hülya Balcı ile yayıncılık sektörüne, Editörlük Zon Zanaat kitabıyla editörlerin dünyasına mercek tutan bir derleme gerçekleştiren Cansu Canseven ile editörlüğe dair söyleşiler de SUÇÜSTÜ’nün 7. sayısında yer alıyor.
Bünyamin Tan’ın çevirdiği Korku İpi tefrikasının ikinci bölümünün yanı sıra Ahmet Ziya Yıldırım’ın Son Çağrı, Elçin Kazancı’nın Elimde Barut Kokusu, Emre Melemez’in Punk Is Not Dead! öyküleri okuyucuları bekleyen içerikler arasında. Ercan Akbay’ın yağlıboya tablolarından hareketle Alper Kaya’nın yazdığı mikro öykülerden oluşan Suç Sanatı bu sayıda da devam ediyor.
Bu sayıda Aysu Şahlı Gencoy Sümer’in Lanetli Evin Katili, Melih Günaydın ise Raşel
Meseri’nin Dedektif Şerife Kayıp Gölgeler Peşinde kitaplarını inceledi.
DİSİPLİNLERARASI ÇALIŞMALAR
Disiplinlerarası içerikler ise her zaman olduğu gibi bu sayıda da sürüyor. Gizem Şimşek Kaya The Gossip, Evliya Çelebi ise Hot Fuzz filmlerine dair kritikleriyle; Ahmet Ziya Yıldırım ise This Bed We Made oyununa dair incelemesiyle SUÇÜSTÜ’nün yedinci sayısında yer aldı.
Oyun sektörüne meraklı olanlar için bir de ekstra içerik var. Geçtiğimiz aylarda ilk oyunu “The Ritual - Mystery Driving”i yayınlayan Ahmet Vehbi Doğramacı’nın bir oyunu yayınlama sürecine dair tecrübelerini samimiyetle aktardığı yazısı da bu sayıdaki içerikler arasında.
SUÇ VE SUÇA DAİR UFUK AÇICI İÇERİKLER
Murat S. Dural’ın suç kavramına dair polisiye yazarlarının sorumluluklarını tartıştığı Suça Paye Suçluya Payitaht, İlhan Alemdar’ın Türk polisiyesini farklı ülkelerin polisiyeleriyle de kıyasladığı detaylı irdelemesi Muamma, Didem Kazan Sol’un Caravaggio’nun eserlerinde suçun izlerini sürdüğü yazısı Suç, Sanat ve İnsan Ruhunun Çatışması ile Hasan Hayyam Meriç’in Doğa Suçları Müzesi’nin altıncısı dergimizde sizi bekliyor.
SUÇÜSTÜ’nün, Mahal Edebiyat güç birliği ile hayata geçirdiği “İlk Polisiye Roman Yarışması” için dosya kabul süreci ise 31 Aralık 2024 gecesi sona erdi. Derginin belirttiği üzere yarışma sürecinde 17 dosya başvurusu geldi. Bu dosyalar arasından birinci gelen eser, bu yıl içinde Mahal Edebiyat bünyesinde yayımlanacak.
Comments