top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook

"Ben güçsüz olabilirim ama birlikte çok güçlüyüz"

Kore edebiyatının genç yetişkin ve çocuk dalındaki en önemli isimlerinden Yi Hyeon’un ödüllü serisinin ilk kitabı; Yeşil Aslan Wanini.



Serengeti anılarında çok farklı türlerin beraber yaşamasının büyüsüne kapılan Hyeon, Yeşil Aslan Wanini’de dışlanmış bir aslanın hikayesini konu alıyor. 6 kitaptan oluşan seri,

aldığı ödüllerin yanı sıra Kore’de okullarda okutulmaya ve tüm dünyada sesini duyurmaya devam ediyor. Muhteşem çizimleriyle ve her yaş grubundan okurun yüzünü gülümsetecek hikayesiyle Yeşil Aslan Wanini, Athica Books etiketiyle şimdi Türkiye’de!



Arka Kapak Yazısı:

“BEN GÜÇSÜZ OLABİLİRİM AMA BİRLİKTE ÇOK GÜÇLÜYÜZ!”


ARKADAŞLARIYLA BİRLİKTE YEMYEŞİL OVALARDA KOŞAN CESUR DİŞİ ASLAN WANİNİ...


Wanini, kuvvetsiz ve avlanma konusunda yetersiz olduğu için sürüsünden dışlanır. Yalnızlık içinde, bir taraftan maymunlar ve kuşların umursamaz bakışları arasında kaybolurken, bir taraftan da çitaların sert pençeleriyle tehdit edilir. İnsanlar tarafından avlanmasına ramak kalan Wanini, bütün tehditlere rağmen, yetişkin ve kuvvetli bir dişi aslan olma yolunda ilerlemektedir.


Yanlış ya da doğru bir yaşam biçimi yoktur; sadece birbirinden farklı güzellikler vardır. Her canlı, özüne sadık kalarak kendi yolunda ilerler; zebra zebra gibi, iguana iguana gibi, insan insan gibi… Wanini de öyle. Kendi doğasına uygun, cesur adımlarla bozkırda koşuyor ve hikâyesini özgürce yazıyor.



YEŞİL ASLAN WANİNİ

Yi Hyeon

Athica Yayınları, 2025

Çeviri: Elif Ahsen Gönen

Çizimler: Oh Yun Hwa

Tür: Çocuk Edebiyatı

216 s.

留言


bottom of page